* Isıtma sistemleri çeşitli biçimlerde gruplandırılabilir. Bu konuda esas olarak sıcak su ile ısıtma incelenecektir. Diğer ısıtma sistemleri,özel ısıtma sistemleri başlığı altında ele alınacaktır. Isıtma sistemlerini boyutlarına göre;
- Tekil ısıtma (Kat ısıtması)
- Merkezi ısıtma (Bina bazında ısıtma)
- Bölge ısıtması (Uzaktan ısıtma)
olarak ele almak mümkündür. Bölge ısıtmasını ise,kullanılan ısı taşıyıcı akışkan cinsine göre,
- Sıcak su ile bölge ısıtması
- Kaynar su ile bölge ısıtması
- Buhar ile bölge ısıtması
Olarak ayırmak mümkündür. Bütün bu sistemlerin uygulamaya bağlı olarak avantajları vardır. Sistem seçiminde göz önüne alınabilecek pek çok kriter sıralanabilir. Bunlar kısaca aşağıda verilmiştir.
- Konfor
- Kuruluş maliyeti
- İşletme maliyet
- Servis bakım sıklığı ve kolaylığı
* Bunlara ek olarak ayrıca Binalarda Enerji Performans Yönetmeliğinin 13. maddesinin 3. fıkrasında Yeni binalarda; yapı ruhsatına esas olan toplam kullanım alanının 2.000 m2 ve üstünde olması halinde merkezi ısıtma sistemi yapılması gerektiği belirtilmiştir. Bununla birlikte aynı yönetmeliğin 4. fıkrasında ise Kullanım alanı 250 m2 ve üstünde olan bireysel ısıtma sistemine sahip gaz yakıt kullanılan binalarda bağımsız bölümlerde veya müstakil binalarda; yoğuşmalı tip ısıtıcı cihazlar veya entegre ekonomizerli cihazların kullanılması gerektiği ifade edilmiştir.
Doğalgaz tesisatı projenin Bursagaz tarafından onaylanmasından sonra imal edilir. Yönetmelikler gereği doğalgaz projesi ile birlikte firmadan, müşteri ve firma arasında imzalanan "Doğalgaz Dönüşüm Sözleşmesi" ile birlikte tesisata ait 15 aylık sigorta alınır.
Herhangi bir nedenden yetkili firmanın taahhütünü yerine getirememesi veya firmaya ulaşılamaması durumunda yarım kalan işler sigorta süresi içerisinde sigorta şirketi tarafından başka bir yetkili firmaya tamamlanarak gerçekleştirilir. Sigorta bilgilerine Bursagaz' dan ulaşabilirsiniz.

Bursagaz’a dilekçe ile başvurulup, servis kutusunun iptali Bursagaz tarafından gerçekleştirilmektedir. Dairelerde bina içinde doğalgaz kullanımı var ise buradaki sayaçlara ait sözleşme fesihlerinin ardından sayaçların Bursagaz'a teslim edilmesi gerekmektedir.
Sayaçlar 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümleri doğrultusunda Bakanlık Onay'lı BURSAGAZ özel kalibrasyon laboratuarında, her türlü ayar ve bakimi için 10 yılda bir kalibre edilmektedir.
.jpg)
Resim-1 Bursagaz Kalibrayon Laboratuarı Resim-2 Kalibre Edilmiş Sayaçlar
Sadece hermatik kombilerin muhafaza dolabı içinde olması şartı ile açık balkona konulabilir. 
Folyosuz plastik borularda oksijen geçirgenliği fazla olduğundan oksijen difüzyonuna bağlı olarak oluşabilecek çamurlaşma cihazın eşanjörlerin de tıkanmaya yol açabilir. Bu tip cihazlar ile birlikte tesisatta en tercih edileni ve en uygun olanı bakır boru kullanılması olmakla birlikte plastik boru kullanımında ise, oksijen bariyerli olmasına dikkat edilmelidir.
Kalorifer ve Sıcak kullanma suyu tesisatlarında en tercih edileni ve en uygun olanı bakır boru kullanılması olmakla birlikte plastik boru kullanımında ise, oksijen bariyerli veya kompoze olmasına dikkat edilmelidir.

Kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce cihaza herhangi bir zarar gelmemesi için radyatörlerin iç temizliğinin yapılması ve tesisatın komple temizlenmesi gerekmektedir.
Bakırın korozyon direnci çok fazladır. Yüzeyinde meydana gelen oksit katmanı ince ve gözeneksiz olduğu için, oksitlenme derinlere işlemez. Bakır, soğuk biçimlendirildikten sonra mukavemeti 5000 kg / cm² ‘ye yükselir. Endüstride hem saf halde, hem de alaşımları yapılarak kullanılır.
Bakır alaşımlarının yaygın olarak kullanıldığı yerler şunlardır; Su tesisatı malzemeleri, pompa, radyatör, tulumba, yay, valf gövdeleri, kondansatör boruları, korozyona dirençli boru tesisatı, fittingsler v.b Bakır oldukça sert olmasına rağmen özlü bir maddedir. Üzerine basınç etki ettirildiği zaman çatlamaz. Bakırın sıcak ve soğuk olarak işlenmesi de kolay olmaktadır.
Ayrıca Bakır bileşikleri antibakteriyeldir. Oksijen molekülleri yapı itibariyle, plastik boruların içine nüfuz edebilmektedir. Buna oksijen difüzyonu denir. Bu özelliklerinden dolayı bakır borular, oksijen geçirmeyen borular içinde daha da önem kazanmaktadır. Korozyona karşı dayanıklı olmaları, mukavemetlerinin yüksek olması, sıcaklıktan dolayı sarkmamaları ve oksijen geçirmeyerek tesisatta çamurlaşmaya yol açmadığı için bakır borulu tesisatlar diğer tesisatlardan daha çok tercih etmekteyiz.

Kombi cihazınızı sadece sıcak su temin etmek amacıyla bir şofben gibi kullanabilirsiniz, ayrıca radyatör bulunmasına veya radyatör bağlantısına gerek yoktur.
Kat Mülkiyeti Kanununun 42. maddesine eklenen fıkraya göre, merkezi ısınmada kullanılmakta olan yakıtın türüne ve daha önce merkezi sistemde doğalgaza geçilmiş olmadığına bakılmaksızın, doğalgazın kullanılması koşulu ile ferdi ısınmaya geçmek için, çoğunluk kararı yeterlidir. (YARGITAY 18. HUKUK DAİRESİ, E.1995/7712K. 1995/9041T. 21.9.1995)